Rapperen Mohammed el-Deeb under et show i millionbyen Cairo (foto: Michael S. Lund) Sadiq lever af at brænde aflagt it-udstyr på en losseplads i Ghana. Et arbejde, der udløser giftige dampe. (foto: Michael S. Lund) I det nordlige Irak er der rent faktisk fred - og muligt fpr kvinder at gå på gaden uden at frygte ekstremister (foto: Michael S. Lund)
         
 
English version

 
Klik på de enkelte historier nedenfor - og hør eller se eksempler på radioindslag, jeg har lavet for DR.
   
Kvinder lægger sexchikane på nettet
En gruppe unge kvinder er trætte af blive befamlet og svinet til på Egyptens gader. Nu lægger kvinderne overgrebene frem. (sendt på P1 åbner som MP3)
Billede fra hjemmesiden Harassmap.org. Klik for at høre indslag.
   
Al-Qaeda står stærkere end nogensinde her i Yemens hovedstad, Sanaa. Klik for at høre indslag. Al-Qaeda kunne være stoppet
Al-Qaeda stormer frem i det fattige Yemen. En af årsagerne er en katastrofal amerikansk strategi, mener Yemen-eksperten Gregory Johnsen. (sendt på P1 - åbner som MP3)
   
Headbangere i fængsel for heavy-musik
Heavy-bands udfordrer i Marokko islamister og konservative. De har være fængslet for deres musik - men fortsætter med at lade guitarerne tale (send på P1 - åbner som MP3)
Punker til heavy-koncert i Marokko
   
Interview med Yemens sidste jøder (MP3)

Yemens sidste jøder flygter fra islamister
Jøderne har boet i Yemen i 3.000 år. Nu er der kun et par hundrede tilbage. Jeg mødte et par af de tilbageværende, der lever på flugt (sendt på P1 - åbner som MP3)

     

Landet der tygger sig ihjel
Yemen er ludfattigt og mangler desperat vand. Alligevel tygger flertallet khat. Jeg tog med til en khat-tygning for at finde ud af hvorfor (sendt på P1 - åbner som MP3)

Khat-tygning i Yemen (MP3)
     
Reportage fra Helmand-provinsen (MP3) '...og så ramte kuglen ham i halsen'
I Afghanistan udkæmpede danske soldater et af landets største slag i 2009. Panterens Klør hed det - og det var voldsomt (sendt på P1 - åbner som MP3)
   
Arabiske rappere siger: 'Fuck habibi'
I Mellemøsten vinder hip-hop frem. Og de unge rappere er trætte af intetsigende sange om kærlighed. De vil ændre deres samfund med rim (sendt på P1 - åbner som mp3)
Yo! Arabisk hip-hop er attitude med budskaber - klik og lyt med (5.45)
     
Tag med i nazisternes fodspor i Egypten (4.12) Nazilægen der blev muslim
Aribert Heim - alias Doktor Død - levede i al hemmelighed i Egypten efter nazitiden. Jeg fulgte i hans og andre nazisters arabiske fodspor (sendt på P1 - åbner som mp3)
     
Vittigheder, terror og tro i taxaen
Jeg kørte en tur i Cairos hektiske trafik med forfatteren Khaled al-Khamissi. Han har skrevet en bestseller om det hårde liv i byens taxaer (sendt på P1 - åbner som mp3)

Tag en tur blandt Cairos taxaer (5.26)

 

 
             
             
e-mail