Hjemløs mand er besvimet i midterrabatten i Dhaka, Bangladesh. Med en buket blomster i hånden. (foto: Michael Lund) Myldretid i Københavns metro (foto: Michael Lund) Mullah fotograferet i Samangan-provinsen i Nordafghanistan. (foto: Michael Lund)
         
 
English version

 
08.02.2016: Netop kommet hjem fra en tur til Tunesien her fem år efter det arabiske forår. Mødte blandt andet Hosni Kalaya, som satte ild til selv dengang - læs hans historie her: Manden der satte ild til sig selv.   Hosni Kalayi
     
31.12.2015: Året har stået i flygtningestrømmens tegn, som jeg har dækket fra Syrien, Irak, Tyrkiet, Ungarn, Tunesien og Frankig. Jeg har lagt links til et par historier om smuglingen her: Oversigt over reportager.   Menneskesmugler i Tyrkiet
     
15.09.2015: Har været flere gange i Irak i 2014 og 2014, hvor jeg har besøgt Bagdad, Tikrit, Kirkuk og en række andre byer. Se links til udvalgte artikler fra Irak her: Oversigt over reportager.   Tikrit i Irak
     
01.08.2015: Har været tilbage i Syrien, hvor borgerkrigen fortsætter. Læs om kvinden, der måtte spise græs for at overleve. Om en udmattet regeringshær. Eller kom med til fest (åbner MP4-fil) på toppen af Damaskus.   Regeringssoldat ved fronten i Damaskus
     
01.09.2014: Dækkede den seneste krig i Gaza fra landjorden i Gaza. Enorme ødelæggelser og ingen fredsløsninger i sigte.   Gaza
     
01.07.2014: Dækker stadig Syrien. Læs et par udvalgte artikler om hjemmelavede våben, en ruin-by og en dreng, der mistede stemmen: Oversigt over reportager.   Homs i Syrien
     
31.01.13: Har været adskillige gange i Syrien på det seneste. Tjek artikler om død, bomber og spøgelser her: Oversigt over reportager.   Kampvogn i Aleppo
     
30.07.12: Har haft et par spændende reportageture til Syrien og Bahrain. Forbereder nu endnu et sprogophold i Egypten fra 1. september.   Demontration i Bahrain 2012
     
06.05.11: Har haft travlt med at dække revolutioner i Egypten og Libyen de seneste måneder. Vil være i Egypten den næste halvanden måned.   Tahrir-pladsen den nat, Hosni Mubarak gik af.
     
04.01.11: Er netop vendt hjem fra dækning af klimakonference i Mexico for DR. Har desuden afsluttet endnu en måneds arabiskkursus i Egypten, hvor jeg også fik tid til at interviewe egyptiske kvinder om befamlerier på gaden.   Billede fra hjemmesiden Harassmap.org, hvor kvinder registrerer sexchikanerier.
     
13.07.10: Arbejder stadig på DR samt på mit arabiske. Har for nylig taget et kursus i arabisk på øverste mellemniveau på Qalam wa Lawh-centret i Marokko. Har også lavet lidt radio om islamister og metal fra landet.  
     
31.03.10: Er begyndt at lave mere og mere tv og radio. Har lagt et par radio- og tv-reportager fra blandt andet Yemen og Afghanistan ud. Tag med til khat-tygning eller i krig.  
     
12.04.09: Har endelig haft tid til at opdatere sitet lidt. Har lagt lidt flere artikler ud, oprettet en radio- og tv-sektion og har også lagt en ny fotoreportage ud. Tjek billederne fra Afrikas største it-losseplads: Fotoreportage fra Ghana   Fotoreportage fra it-losseplads i Ghana
     
01.10.08: Jeg har fået nyt job og er i dag begyndt i på DR Nyheders udlandsredaktion, hvor jeg laver indslag til Radioavisen og TV-Avisen.  
     
20.09.08: Har lagt to portræt-interview ud. Læs om Daoud Hari, en modig tolk med mareridt, og om Malalai Joya, som BBC har kaldt Afghanistans mest berømte kvinde.  
     
15.09.08: Min avis, Nyhedsavisen, er netop gået konkurs. Har samtidig lige været i Ghana og bruger tiden på at skrive lidt artikler dernede fra.   Nyhedsavisen
     
11.11.07: Har lagt en række nye udlandsreportager ud. Læs om jagten på en skolemorders sjæl (Finland), om et besøg i et brutalt diktatur (Burma), om kristne der flygter fra Bagdads militser (Syrien) og om narkokampe i Sydamerikas største slum (Brasilien)  
     
11.11.07: I sommer tog jeg tilbage til Libanon - præcis et år efter, jeg var i landet for at dække krigen mellem Hizbollah og Israel. Resultatet blev reportager med bøsser og islamister, og interview om sex og had. Læs hele temaet fra Libanon.  
     
10.06.07: Endelig har jeg fået lagt et par nye artikler ud på hjemmesiden. Det drejer sig om interviews med en af CIA's mest berygtede agenter, Larry Devlin, den neo-konservative Richard Perle med tilnavnet Mørkets Fyrste og de svenske socialdemokraters formand, Mona Sahlin. Jeg har også lagt et par reportager ud fra Paris' urolige forstæder, som jeg besøgte på etårsdagen for optøjerne i Paris.  
     
02.02.07: Sitet her bliver ikke opdateret så tit. Til gengæld har jeg fået en blog hos min arbejdsgiver, Nyhedsavisen. Her skriver jeg om skæve historier og oplevelser fra mine reportageture i udlandet. Tjek den på: www.avisen.dk/micu   Klik for at gå til min blog på avisen.dk
     
02.10.06: Der er ikke sket meget her på sitet den seneste tid. Det skyldes udelukkende, at jeg har haft travlt med at forberede udlandsdækningen på min nye arbejdsplads, Nyhedsavisen. Vi udkommer første gang den 6.10.06, og det bliver stort!  
     
28.08.06: Jeg har lagt et par af mine reportager fra Libanon på hjemmesiden. Læs historierne om bomber, flygtninge og stigende sympati for Hizbollah her: Artikler fra Beirut.  
     
16.08.06: Har lagt en fotoserie fra min reportagetur til Libanon ud på hjemmesiden. Serien dækker den første uges bombardementer af Beirut og omegn. Se billederne her.   Se fotos fra bombardementet af Beirut - klik her
     

01.08.06: Så er jeg tilbage fra min tur til Libanon. Det blev en noget anden tur end forventet, da jeg endte med at dække de israelske angreb i stedet for at skrive om udviklingen i Beirut. Jeg regner med at lægge artikler og fotos fra bombardementerne ud inden længe.

07.07.06: I dag tager jeg til Libanon og Syrien på en reportagetur. Jeg er tilbage igen den 28. juli. Du kan fange mig via mail, mens jeg er væk!

02.06.06: Er gået i gang med at forberede en reportagetur til Libanon i juli. Hvis dit medie eller din virksomhed har brug for artikler eller fotos fra landet, så ring eller send en mail.

05.05.06: I weekenden afslutter jeg første semester af Mellemøststudier på Syddansk Universitet. Uddannelsen har været på et højt fagligt niveau og har givet mig meget større indsigt i regionen. Kan varmt anbefales alle med interesse for Mellemøsten!

28.03.06: Denne uge tager jeg på en kort reportagetur til Polen for magasinet Indsats.

 
     
12.03.06: I dag har besøgende nummer 50.000 været inde på mit site, siden jeg oprettede det i 2004. 200 forskellige personer klikker sig nu dagligt herind, og jeg har ingen anelse om, hvad folk bruger siden til. Så send endelig en mail med respons næste gang!  
     
08.02.06: Fra denne uge og to år frem studerer jeg Mellemøststudier på Syddansk Universitet for at øge min viden om området. Fagene foregår som Åben Uddannelse uden for arbejdstiden, og studiet påvirker ikke mine muligheder for at påtage mig opgaver.    
     

22.11.05: Så har jeg langt om længe fået lagt en ny billedserie ud på siden. Serien er fra en gå-safari i et af verdens bedste safari-områder. Se serien her.

18.10.05: Har fået nyt kontor og arbejder nu på Click Pressebureau sammen med seks andre journalister og fotografer.

 
     
03.10.05: Er netop kommet hjem fra en to måneder lang reportagetur til Zambia. Et spændende land, som desværre har mange problemer. Billeder her.  
 
             
             
e-mail